lørdag 30. oktober 2010

Klokken......

I det siste har Trollungene sovet mye og lite om hverandre.... mye forkjølelser og "pjuskhet" gjør at vi har latt dem sove litt lenger på dagen i barnehagen, og de legger seg mellom 19:00 og 19:30 helg som hverdag.

Vi er fantastisk heldig som har barn som det ikke er noe tull med ved leggtid. De sover fortsatt i grindsenger, og har aldri forsøkt å komme seg utav på egenhånd. Om morgenen kan de ligge / stå / ligge i gjerne 20-30 minutter og prate sammen før vi står opp med dem. Storsett står vi opp rundt kl 07:00.

I går når de hadde lagt seg kom jeg med den vanlige frasen om at " i morgen er det helg og da skal vi ikke gå i barnehagen. Da kan vi sove leeeenge på morgenen" (Yeah right....)
Trollfar skyter inn at "da kan dere sove til klokken halv ti" hvorpå Aksel galant sier "Eg sovar til klokken halv syv!!!" Og joda... gutten er ikke dummere en at han holder det han lover så 06:45 var det en trøtt gjeng som tuslet inn på det varme badet for å begynne dagen....

Og hvordan han har fått med seg "klokken halv syv" - det er det ingen som vet.....

mandag 25. oktober 2010

Da har Thomas været på 2`års kontroll

Store vakre gutten vår var på helsestasjonen på fredag for EU godkjenning og alt det der...
De vitale målene er nå 89 cm og 13,5 kg. Han er i likhet med Aksel - helt perfekt til Thomas å være! Vi tippet på 2 kg mer en Aksel, og det stemte ganske nøyaktig. Han har vært ca 2 kg tyngre ganske lenge.
Rart å tenke på at det kun var 2 gram som skilte dem når vi dro hjem fra sykehuset....

Han fikk masse skryt for ordforståelse og kjempe bra språk. Han er litt mer utydelig i språket en det Aksel er, uten at det er noe problem å forstå der han sier.

Ellers var han ikke så veldig intressert i å leke med helsesøster. Det var alt for mye annet som var mye mer spennende å ta fatt i, men han besto "koppen på fatet" testen og de andre testene også.

Jeg merker godt at de begge er begynt å bli ganske så sta, blir lett sinte og frustrerte. Spesielt Thomas som har det med å ta til tårene for den minste ting. Er nok frustrerende for både han og meg.
MEN han er også utrolig kjærlig med alle rundt seg. Skal stadig stryke oss på håret, kose, og når Aksel ikke får til noe sier jeg stortsett alltid "Du må spørre Thomas om han kan hjelpe deg" - og da kommer det nesten uten unntak et høyt og tydelig "klart jeg kan" fra Thomas.

Ellers er det bamsen hans som opptar meste parten av tiden hans her hjemme. "jeg savner bamse" er blitt en setning jeg må tåle å høre OFTE, og det er ikke alltid like lett å kle på han om morgenen når han SKAL holde bamse, og nekter å slippe :-)

tirsdag 19. oktober 2010

Dåpsdag

I dag er det 2 år siden vi hadde dåp for Trollungene. De ble døpt i Fana Kirke av presten som har konfirmert meg og søstrene mine og giftet mine foreldre. Vi hadde litt problemer med å pønske ut hvem som skulle være fadder, gudmor/far osv, men endte opp med min mor som gudmor for Aksel, Trollfar sin mor som gudmor for Thomas + 2 tanter og onkler på hver side til faddere.
Det var en kjempe fin dåp. Aksel hadde på seg kjolen som min bestefar ble døpt i, og Thomas lånte kjolen som svigerinnen vår hadde kjøpt til sin datter som ble født en uke etter dåpen.

Jeg og bestevenninnen min brukte mange timer på bursdagen min (dagen før dåpen) til å pynte og dekorere bordet til besøket. Jeg var i utgangspunktet ikke lysten på dåp, men så ble det slik, og da bestemte jeg meg for å "kompansere litt" med å lage et ordentlig høstbord i stedet for det tradisjonelle med guttefarger.
Vi fikk noe helt utrolig mye skryt for bordet. Flere mente at vi burde giftet oss i samme slengen for det var et bryllup verdig.... kjempe koselig å få så fine tilbakemeldinger.

Dagen gikk kjempe fin, og ikke minst kjempe fort. Jeg merker at jeg var nok ganske stresset den dagen for det eksisterer ikke så mange bilder. Jeg var nok småredd for at Trollungene skulle lage galskap, selv om jeg nå ser at det selvfølgelig ikke hadde vært noe problem siden vi var ca 20 personer som kunne tatt del i galskapen....



Legg merke til Thomas som tviholder på Aksel

onsdag 13. oktober 2010

Du vet at du er tvillingmamma når...



  • ...mannen spør deg når ungene sist fikk mat og du må sjekke hva du har notert på mat- og bleieskjemaet for å finne svaret...
  •  ...når du bruker frasen "skal vi bytte baby" regelmessig...
  • ... din venninne spør om det ikke var forferdelig kjedelig å sitte på toget i seks timer, og du rett og slett ikke skjønner spørsmålet, fordi du satt jo ALENE på toget...
  • ...når det står over 30 kokte tåteflaker på kjøkkenbenken...
  • ...når du begynner å kjøpe to like klesplagg til deg selv i butikken...
  • ... når du konsekvent teller barnehoder når du er på tur...
  • .. når frasen "Jeg mangler en gutt" er flittig brukt...
  • ....når frasen "hvem av dem vil du ta" er jevnlig brukt...
  • ...når en av tvillingene har fått i panna og blitt stripset sammen i bhg, og det personalet forteller mest om er hvor hysterisk broren ble...
  • ...når ordene "dele", "bytte" og "unnskyld" er blandt de første 10 ordene...
  • ..når "takk for invitasjonen! vi hiver oss rundt og kommer så fort vi kan" betyr at vi kommer om 2-3 timer...
  • ..når du kjenner dittlukta helt ut på gangen om morran...
  • ...når du står med vannflasken i hånden og likevel ikke har tid til å drikke av den...
  • ...når ordet "Neste" blir brukt ørtenhundre ganger om dagen. ..
  • ...når to gutter krangler om en fantasibil som den ene tvillingen fant opp..
  • ...når du synes det er en deilig avkobling å være på jobbintervju...
  • ...når du famler etter smokken om natten for å få slutt på skrikingen, men oppdager at ungen i den senga du står ved har smokk og sover...
  • ...når den ene kommer inn på natta,du tror du vet hvem det er,legger vedkommende peeent ned i senga,da du plutsig hører en lyd,og oppdager at du har lagt den ene oppå den andre...
  • ...når du ser at TV1 spruter syltetøy opp i taket, men du ignorerer det i håp om at ikke TV2 skal oppdage det...

fredag 8. oktober 2010

I dag har Aksel vært på 2`års kontroll

En glad gutt troppet opp på helsestasjonen og besto alle tester med glans.
Han er blitt 86 cm og veier 11,5 kg. Akkurat passe Aksel vekt og høyde.
Helsesøster var kjempe imponert over ordforådet og forståelsen han viste.

Han kunne alle ordene på tingene som hun viste frem, og en kopp er visst ikke bare en kopp, men en KAFFE kopp :-DDD

That`s my boy!

Han er stadig mer kreativ, og finner på sprell dagen lang :-)