onsdag 22. februar 2012

Skillingsboller med illustrert fremgangsmåte

Jeg og Aksel fikk noen timer alene sammen på lørdag når Thomas var i bursdagsbesøk hos 
en gutt på avdelingen sin. 
Da benyttet vi sjansen til å bake deilige skillingsboller.

Aksle er den fødte bakemesteren og bollene ble super gode!!


Først må vi ha masse mel på bordet


Så må vi konsentrere oss når vi kjevler


Deigen må snus mange ganger

Nysgjerrige Nils sier at det er viktig å smake på det vi lager...
Kjevle LITT til...



Masse smør
Kanel - litt vanskelig å riste sånn med armen...
"Vi kan ta veeeldig mye sukker på, Mamma"
Aksel fant ut på egenhånd at rosiner sikkert ble kjempe godt å ha i også
Så er det bare å rulle deigen, kutte den opp i passe biter og strø brunt perlesukker på. Som Aksel sier "MYE sukker på, mamma!!!"
Og når bollene er ferdigstekt er det bare å invitere f.eks broren din på bollefest :-)
og når de voksne ikke ser det er det bare å meske seg med det brune perlesukkeret som er igjen...

note til meg selv: FJERN perlesukkeret når det er brukt!!

Når det gjelder selve oppskriften på bollene så finner du den bak på pakken til Mølleren ;-)




 


2 kommentarer:

  1. Så herlig!! Og bollene ser supergode ut. Tror jeg må spørre Aksel om han kan lage nye skillingsboller til jeg kommer hjem... :)

    SvarSlett
    Svar
    1. <3<3 Klart han lager boller til Daddaen sin :-)
      Koselig at du er inne og leser!

      Slett