søndag 26. desember 2010

De musikalske Trollungene

Trollungene viser stadig interresse for sang og musikk. Før i dag sang Aksel hele "Hurra for deg" uten en eneste feil, mens Thomas går rundt og sier "pappane på bussen sier Heia Brann, Heia Brann".

Stor stas var det da Aksel fikk Ukulele i julegave fra mamma og pappa. Han klimprer i vei, og synger av hjertens lyst. Thomas er ikke like intressert, men glimter han også :-)

tirsdag 14. desember 2010

Aktiviteter i helgene....

Det er ikke alltid like lett å finne på noe gøy i helgene...
Trollfar har jobbet mye om lørdagene i hele sommer, og langt utover høsten. Da har jeg og Trollungene lekt mye på lekeplassen, gått på det lille kjøpesenteret der vi bor, for å gå i rulletrappen, og det blir gjerne litt lange dager alene med mamma....

Men vi har funnet noen favorittsteder som vi liker å dra når vi er sammen, alle 4:

Gården på Kringlebotn er en liten kjøretur unna. Det er et aldeles nydelig sted å dra. Her er det hester, kuer, sauer, geiter, høner, kaniner og griser. Og en kjempe spennende foss/elv under en steinbro. Her har vi hatt mange turer i sommer og høst. Det er deilig å ta med niste og ha piknik på de fine steinbordene som er laget til rundt om kring. En søndag i mnd er det organisert ponnyridning og mye annet, men det er nesten enda bedre å gå rundt der i fred og ro uten 200 andre til stede.

Aboretet på Milde er også en liten kjøretur unna. Det er et enormt område som om sommeren er en nydelig botanisk hage. Det er akkurat passe å gå fra bilen og til de flotte turstiene som går på kryss og tvers over alt. Det er laget flere gapahuker på området, og en kjempe flott natursti som jeg er sikker på vi kommer til å ha masse glede av når Trollungene blir litt større. Flere flotte badeviker er der også, og uendelig store gressplener som vi kan plukke blomster på, og ha piknik på.

Osbadet som morfar har tegnet er også et fantastisk gøyt sted som vi har vært noen ganger på. Vi har et større badeland her i Bergen, men det er ikke like egnet for små barn. Vannet på Osbadet er godt og varmt noe jeg tror jeg setter aller størst pris på. Trollungene elsker å bade, og selv om det er litt langt å kjøre dit (30 minutter) så er det vel verdt det når vi kommer frem, og litt galehus når vi skal hjem...
Det må nevnes at det aldri blir spist så mye lunsj, og sovet så godt som når vi har vært der og plasket. Og det gjelder store som små...

Åpen Hall er et knall tilbud fra Bergen Kommune. Hver søndag fra kl 10-13 er det flere idrettshaller i Bergen som er åpen gratis for barn. Da blir det rigget til med alt som finnes av ball aktiviteter, hoppemadrasser, tau og mye annet. Trollungene elsker å rase fra seg der noen timer på formiddagen.

Noe jeg har tenkt på er at bortsett fra badingen er dette alle aktiviteter som ikke koster noe - bortsett fra at de er i kjøreavstand. Trollungene elsker å gå på tur, være ute, og ha piknikk. Jeg håper at vi kommer til å fortsette å være flink å gjøre slike ting fremover også, og så gleder jeg meg så klart til vi skal på museum, vilvite, kino og alt mulig annet, men for nå så er dette livet, og det gjør så inderlig godt <3<3<3

Gården på Kringlebotn



Åpen hall på Kalanseid - verdens største hoppemadrass. Filmet med den nye mobilen min :-)

søndag 5. desember 2010

Høffelig samtale under kveldsen

Fredag var jeg og Trollfar på julebord, og Tante Elin steppet inn som barnevakt hjemme hos oss. (TAKK, Snuppa <3 )

Trollungene er for tiden utrolig eksemplarisk høffelige om jeg kan få si det selv, og følgende samtale hadde utspilt seg under kveldsen med tante Elin:

Aksel: det var god kvelds tante Enin, takk for hjelpen!
Thomas: takk for at eg fikk komme.....

MÅTTE DET BARE VARE OG VARE OG VARE!!!