onsdag 29. september 2010

Trass - meg eller Trollungene?

Det er ikke alltid lett å være 2 år og skulle gjøre som andre sier.
  • Ikke lek med gardinene til mamma
  • Kom og spis med EN gang
  • Vi gråter hvis vi er lei oss eller har vondt - vi gråter IKKE når Aksel tar på hodet ditt...
  • Gå fint opp trappen nå - vi krabber ikke - det er det bare babyer som gjør
osv osv osv osv osv

Trollungene er blitt enda mer fantastisk flink til å prate, og av og til er det vanskelig å huske at de faktisk bare er 2 år.... Jeg forsøker i det lengste å ikke bare kjefte, gi dem den tiden de trenger, la dem krabbe som babyer opp trappen, og heller vaske hendene godt når vi kommer inn. Alikevel er de blitt så store at det er vanskelig å tenke i de baner noen ganger......

onsdag 22. september 2010

Bilkjøring

I det siste har Aksel ofte etterlyst om vi kan kjøre bil....
Da de gikk i den forrige barnehagen måtte vi kjøre til og fra hver dag. Før de kunne gå selv var rutinen som følger:
  • Bære ungene ned 3 etg - til inngangsdøren
  • Trille dem i vognen ned til garasjen
  • Inni med ungene 
  • Slå sammen vognen og kjøre til barnehagen
  • Slå opp igjen vognen
  • Trille dem inn i barnehagen
For så å gjennta hele prosessen når vi skulle hjem....

Puh.... nå går de ned trappen selv og tusler de ca 20 meterene det er å gå bort til barnehagen sin port.
I fjor var det stortsett jeg som sto for både henting og levering. Nå er det Trollfar som leverer og jeg henter.

Uansett så tror jeg at vi må ta en liten kjøretur til helgen - eller kanskje det aller beste - bare tusle ned i garasjen og la Trollungene få sitte en stund i  forsetet og øve seg :-)

tirsdag 21. september 2010

Første gang på do

Det er fasinerende hva som varmer og gjør at mammahjertet smelter <3<3<3
I går hentet Trollungene i barnehagen, og en stolt Thomas kunne fortelle at han hadde tisset og bæsjet på do. Jeg ble ganske perpleks for vi har ikke startet noe do-trening hjemme enda.

Nå i disse bleiekrig dager så kunne vi økonomisk sett fortsatt med bleier i årevis uten at det hadde ruinert oss. 5 kr for 50 bleier på Rema1000 er jo helt vanvittig!!

Uansett så ble det en tur på BarnasHus i går for å kjøpe do-ring. Vi har ikke lyst å øve på potte så håper at de blir vant til do-ringen. Merket allerede i går at det var litt sårt for Aksel at Thomas fikk mye skryt. Passet på å skryte veldig av Aksel som tok på seg støvlene sine selv - helt riktig, og det så ut til å funke.... men kan man skryte masse av den som går på do og ikke den andre innimellom? synes det er veldig vanskelig å skulle behandle dem individuelt når det kommer til ris/ros...
Vi har IKKE tenkt til å lage noe som helst press på noen av dem med å gå på do. De er jo knapt fylt 2 år - korrigert, men ser for meg å prøve å vekke interressen de har fått - ytterligere, og prøve litt i helgene og på ettermiddagen hvis de har lyst.

Uansett så er det med litt snufsing og lengsel at jeg ser tilbake på Trollungene ca 9 mnd gammel - på julebesøk hos Besta, og totalt uviten om alle de små milepælene som de skal gjennom videre, og ikke minst at mor kan bli så lykkelig av noe så absurd som litt bæsj i en do....

lørdag 11. september 2010

Ikke alltid like fotogene....

Jah... Trollungene er som man ser ikke alltid like fotogene :-) Men nå i det siste har de blitt veldig opptatt av at vi skal ta bilder av dem. Aksel satt seg ned i trappen i yttergangen i dag og sa "pappa - kan du ta bilde??"

Og så er det stor stas å se på bilder av seg selv. Vi har en kalender for 2010 med bilder av dem. Den er stor stas å kikke i, og de ler så herlig når slike rare bilder dukker opp. Mulig jeg skal forsøke å lage fotobøker til dem etter hvert. Så test på FBI på nrk og der kom Eurofoto best ut i test.
Når høsten setter inn for fult får jeg se om det blir kjekt å putle med slikt :-)

tirsdag 7. september 2010

Absolutt favorittbilder!!

Jeg skal ikke skryte på meg å ha tatt disse bildene selv. Det er det min utrolig dyktige onkel Alfred som har gjort. De ble tatt i fjor sommer da vi var på ferie på Østlandet. Disse to bildene + 2 til henger innrammet på kjøkkenet vårt, og vi elsker dem <3<3

Bloggen til onkelen min er forresten her for dere som digger foto!!

søndag 5. september 2010

Min lille hjelper......



Aksel har siden tidenes morgen vært utrolig flink å hjelpe meg med huslige sysler. Spesielt det å vaske klær. Han fyller opp med tøy, klarer å lukke døren, si at vi må ha vaskepulver og skylleMIDD og han trykker på knappen for å starte den.

Når klesvasken er ferdig drar han ut alle klærne og så må han skjekke om det er flere klær igjen. Da er det hele overkroppen inn i maskinen og snurre på trommelen til alle små sokker og annet er tatt ut. Så kommer det et fornøyd "no e de tomt, mamma".

Så vakre gutten min: keep up the good work and may the spirit never leave you!!!!

15.10.2009
02.08.2010